PALSTERNAKKAKEITTO


Palsternakkakeitto lämmittämään syksyn viileneviä lounashetkiä!

3 banaanisalottisipulia, silputtuna
2 suurta valkosipulin kynttä, raastettuna
1 oksa rosmariinia, hienonnettuna
1/2 luomu varsiselleri, silputtuna
50g luomu voita
4 suurta palsternakkaa, kuorittuna & pilkottuna
1/2 tl luonnonsuolaa
1tl mustapippuria
1tl kurkuma-jauhetta

Valmistus:

Kuullota kattilassa, kunnes sipuli pehmenee, lisää:1l kanalientä- Anna kypsyä 30min, kunnes palsternakka on pehmeää, lisää:1 prk luomu kermaa1 sitruunan mehu- Tehosekoita samettisen sileäksi, lisää:Luomu sinihomejuustoa, Oliiviöljyä tai macadamiapähkinä-öljyä, lehtipersiljaa, parsakaalin ituja, yms.