MYSKIKURPITSAKEITTO


1 Myskikurpitsa

1 porkkana
1-2 sipulia
Pala inkivääriä
2 valkosipulin kynttä
Nokare voita tai oliiviöljyä
1tl yrtti-luonnonsuolaa
Ripaus muskottipähkinää, chiliä, salviaa, kanelia ja / tai mustapippuria
1 pkt luomu tomaattimurskaa
1l kasvislientä
Ranskankermaa tai kookoskermaa

Valmistus:

Halkaise kurpitsa. Leikkaa pienemmiksi lohkoiksi. Koverra pois siemenet ja pehmeä rihmasto. Poista kuori. Paloittele kurpitsa isohkoiksi kuutioiksi. Silppua sipuli, raasta inkivääri ja valkosipuli. Kuullota ainekset voinokareen tai oliiviöljyn ja mausteiden kanssa, kunnes sipuli pehmenee. Lisää joukkoon tomaattimurska ja kasvisliemi ja anna hautua, kunnes myskikurpitsa on aivan pehmeää. Tehosekoita keitto samettisen sileäksi. Voit halutessasi lisätä joukkoon vegaanisesti kookoskermaa, tai perinteisesti ranskankermaa.

Päälle sopivat paahdetut pähkinät, tuoreyrtit ja krutongit.